ALGEMEEN => SPORT => OLYMPICS 2016 => Topic gestart door: Sjeufke op 15 augustus 2016, 00:51:57

Titel: Nederlandse Hockeyers declasseren wereldkampioen Australië
Bericht door: Sjeufke op 15 augustus 2016, 00:51:57
[attachimg=2]

Nederlandse Hockeyers declasseren wereldkampioen Australië

RIO DE JANEIRO - De olympische missie van de Nederlandse hockeyers duurt voort. Oranje boekte in de kwartfinale een fraaie zege op regerend wereldkampioen Australië. Billy Bakker was de grote aanjager. Nederland won overtuigend met 4-0.

Bondscoach Max Caldas hoefde zijn team vooraf niet op te peppen. De pijnlijke nederlaag van twee jaar in de WK-finale in eigen land staat nog in bijna ieders geheugen gegrift. In de eindstrijd werd Oranje volledig afgetroefd en leed voor eigen publiek een zeldzame 1-6 nederlaag. Dat deed pijn.

Nu in Rio de Janeiro nam Nederland revanche. En hoe. De Aussies hadden eigenlijk niets in te brengen. Het aanwezige publiek in het Olympic Hockey Centre zag een vliegende start van Oranje. Bakker rondde al in de eerste minuut een fraaie aanval af; 1-0.

[attachimg=1]
Bob de Voogd scoort ook voor Oranje.

In de slotfase van het tweede kwart (28e minuut) sloeg de ploeg van Caldas nog eens hard toe. Opnieuw vervulde Bakker een hoofdrol. Hij stond aan de basis van de treffer van Bob de Voogd. In de 33e minuut besliste Valentin Verga, met het derde doelpunt, de wedstrijd. Mink van der Weerden maakte de vernedering voor de Australiërs via een rake strafcorner nog groter. Het was al weer zijn achtste doelpunt in Rio.

Op de weg naar het gedroomde goud moeten Caldas & co dinsdag zien af te rekenen met België, dat bij de laatste acht met 3-1 won van het India van bondscoach Roelant Oltmans. De laatste olympische titel van de Nederlandse hockeymannen dateert inmiddels van zestien jaar (Sydney 2000) geleden.

[attachimg=3]

BELGIË

In de halve finale treft Nelderland: België!
De nummer 6 van de wereldranglijst België speelt een uitstekend Olympisch toernooi.
De weg naar Goud is nog niet beslist! De winnaar treft Nieuw Zeeland of Duitsland in de finale!